Bănci și Asigurări

Asitrans asteapta o crestere cu 50% a retelei prin franciza

30.01.2008, 16:40 16

Asitrans, companie preluata anul trecut de grupul bulgar Eurohold, intentioneaza sa se extinda in sistem de franciza, obiectivul asiguratorului fiind deschiderea a 50 de unitati teritoriale in acest an.
"Nu avem taxa de franciza, dar francizatul trebuie sa dispuna de un buget pentru a acoperi cheltuielile de demarare a businessului, care sunt de circa 4.000-5.000 de euro. Cred ca acest sistem va atrage multi vanzatori buni, agenti sau directori de sucursale de la firme concurente, care isi vor da seama ca pot castiga mai mult", afirma Bogdan Stan, directorul general al Asitrans.
El spune ca veniturile francizatilor, care isi vor suporta cheltuielile de functionare, vor fi de circa 30-40% din primele incasate. De exemplu, dintr-o asigurare Casco cu un tarif de 500 de euro, detinatorul francizei incaseaza intre 150 si 200 de euro. Pentru a face o comparatie, comisioanele platite de Asitrans agentilor si brokerilor sunt in jur de 10-20% din prima incasata, potrivit lui Stan.
"Ceea ce castigam noi este o eficientizare a fortei de vanzari si reducerea aparatului administrativ. Vom creste numarul unitatilor teritoriale, dar nu va mai fi nevoie sa angajam oameni in centrala care sa-i coordoneze.
Vom reusi fara un efort investitional semnificativ sa ne dezvoltam forta de vanzare si sa crestem cifra de afaceri", explica seful Asitrans.
Asiguratorul a deschis deja cinci unitati in sistem de franciza, din care doua in Bucuresti. Alte companii din sectorul financiar care si-au dezvoltat reteaua in acest mod sunt AIG Life, ING Bank (care si-a extins reteaua de unitati de retail banking Self'Bank prin franciza) sau Volksbank (care a folosit si ea acest sistem pentru cresterea numarului de unitati bancare).
Asitrans are acum 100 de unitati teritoriale si intentioneaza sa isi extinda reteaua, pe langa unitatile care vor fi deschise in sistem de franciza. Compania are in prezent 550 de angajati, in conditiile in care in urma cu trei ani avea 250.
"Mai avem nevoie de oameni de vanzari in orice judet al tarii. Daca o companie de recrutare de personal mi-ar arata o lista de o suta de directori de sucursale foarte buni, i-as angaja pe toti imediat", spune Stan.
Asitrans, companie specializata pe asigurari auto, a incheiat anul trecut cu afaceri de 28 de milioane de euro (92 de milioane de lei), in crestere cu 49% in euro fata de 2006. In 2008, compania intentioneaza sa intre pe piata asigurarilor de sanatate si a negociat deja parteneriate cu mai multi furnizori de servicii medicale. De asemenea, compania are planificata pentru acest an o majorare de capital de 3-4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO