Bănci și Asigurări

Astra investeşte 4 milioane de euro în reţeaua teritorială a sucursalei din Ungaria

Autor: Adrian Dumitrache

17.09.2012, 00:00 261

Sucursala din Ungaria a companiei Astra Asigurări a deschis în ultimele trei luni patru puncte de vânzare în Budapesta, Miskolc, Pecs şi Gyor, reţeaua teritorială urmând să fie extinsă şi în Debrecen şi Szeged în luna octombrie.

"Investiţiile în cele şase centre de servicii pentru clienţi se ridică la peste 4 milioane de euro. Obiectivul nostru este să fim cât mai aproape de clienţi, să ne găsească nu doar pe internet, să aibă acces la toată paleta de produse: RCA, asigurări de locuinţe, de viaţă şi corporate", a declarat Bela Torok, directorul general al Astra Biztosito. Sucursala şi-a început activitatea în octombrie 2010, iar anul trecut a înregistrat subscrieri de 66 milioane de lei (circa 16 mil. euro), adică aproape 7% din afacerile Astra.

Astra Biztosito a subscris în primele şase luni ale acestui an prime de peste 50 milioane de lei, majoritatea din vânzarea de poliţe de răspundere civilă auto (RCA). Pe partea de daune, sumele plătite de Astra Biztosito clienţilor asiguraţi au însumat 21 milioane de lei în prima jumătate a acestui an.

Astra a fost înfiinţată în 1991 şi este controlată de omul de afaceri Dan Adamescu. Compania ocupa prima poziţie pe piaţa locală a asigurărilor la finalul anului trecut, dar a coborât pe poziţia a doua la jumătatea acestui an, în urma Omniasig, compania rezultată din fuziunea vechiului Omniasig cu BCR Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO