Bănci și Asigurări

Austriecii au majorat cu 40 mil. euro capitalul Uniqa

Autor: Ciprian Valentin Botea

17.01.2012, 00:00 233

Grupul austriac Uniqa a majorat cu 172 milioane de lei (40 mil. euro) capitalul subsidiarei locale, operaţiunea prin care capitalul social al asigurătorului ajunge la 432 milioane de lei fiind aprobată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Majorarea capitalului vine în condiţiile în care asigurătorul a înregistrat anul trecut o pierdere de peste 56 milioane de lei. Oficialii companiei spun însă că banii vor fi folosiţi inclusiv pentru proiectele de investiţii ale Uniqa.

"Obiectivele Uniqa pe termen lung sunt îmbunătăţirea poziţiei pe piaţa românească de asigurări şi dezvoltarea afacerilor pe segmentele profitabile. Pentru realizarea acestora implementăm un program de dezvoltare ce ne va permite creşterea durabilă pe termen lung şi adaptarea la schimbările economiei", afirmă Florin Golovatic, directorul general al Uniqa. Compania se afla la sfârşitul lunii septembrie pe locul opt în piaţa asigurărilor generale, cu prime brute subscrise de circa 290 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO