Bănci și Asigurări

Austriecii de la Uniqa au încheiat primele nouă luni cu afaceri de 443 mil. lei

Austriecii de la Uniqa au încheiat primele nouă luni cu...

Autor: Ciprian Botea

18.11.2013, 17:52 106

Uniqa, o companie de top zece din piaţa asigurărilor generale controlată de grupul austriac cu acelaşi nume, a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 443 milioane de lei (circa 100 de milioane de euro), în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise de companie. Subscrierile din trimestrul al treilea s-au ridicat la 140 de milioane de lei.

Afacerile locale reprezintă puţin peste 2% din businessul grupului Uniqa, care a raportat un volum de prime subscrise de peste 4,4 miliarde de euro în perioada ianuarie-septembrie.

Compania nu a publicat şi informaţii detaliate privind subscrierile pe clase de asigurare, dar la jumătatea anului vânzările de poliţe auto facultative (Casco) reprezentau 47% din afacerile totale, în timp ce subscrierile din asigurări auto obligatorii (RCA) deţineau o pondere de 38% din total. Uniqa avea la jumătatea acestui an o cotă de piaţă de 9% pe segmentul asigurărilor generale şi se situa pe locul cinci în clasamentul celor mai mari asigurători. Austriecii deţin pe piaţa locală şi o companie de asigurări de viaţă de talie redusă, care a început să opereze în 2010.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO