Bănci și Asigurări

Austriecii de la Volksbank caută IMM-uri cărora să le vândă servicii de cont curent la pachet

Austriecii de la Volksbank caută IMM-uri cărora să le vândă servicii de cont curent la pachet

Autor: Ciprian Botea

01.02.2012, 00:00 468

Volksbank, a şaptea bancă locală după activele deţinute, vinde clienţilor IMM conturi curente, carduri de debit şi servicii de internet banking la pachet, în schimbul unui unui comision unic care variază între 7 şi 25 de euro pe lună. Clienţii care aleg pachetul de bază pot efectua gratuit în fiecare lună o retragere de numerar de la bancomatele Volksbank, cinci încasări şi cinci plăţi prin internet banking, precum şi o interogare a Centralei Incidentelor de Plăţi.

Firmele care plătesc 25 de euro/lună pot efectua plăţi în valută prin internet banking, pot gratuit retrage numerar de la bancomat de trei ori pe lună şi au la dispoziţie un număr dublu de încasări şi plăţi interbancare în lei. "Segmentul IMM-urilor a devenit unul strategic pentru Volksbank şi vrem să oferim servicii care să răspundă nevoilor de bază ale clienţilor", spune Lucian Cojocaru (foto), vicepreşedinte al Volksbank. Banca şi-a schimbat strategia în criză după ce în trecut s-a concentrat exclusiv pe vânzarea de credite ipotecare, lipsa de diversificare atârnând greu acum în portofoliul băncii, care a avut pierderi de zeci de milioane de euro în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO