Bănci și Asigurări

Aviva are nevoie de 5 mil. euro pentru cresterea afacerii

05.03.2009, 18:24 20

Aviva, al cincilea jucator din piata asigurarilor de viata, intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu o suma cuprinsa intre 4 si 5 milioane de euro, dupa ce anul trecut a operat o majorare de 4,5 milioane de euro, deoarece inregistreaza pierderi.

"Avem nevoie de capital de la actionari pentru a ne sustine cresterea afacerilor. Scopul nostru este ca in urmatorii cativa ani sa devenim profitabili si sa putem sa ne sustinem singuri", a declarat pentru ZF Shah Rouf, directorul general al Aviva Asigurari.
In 2008 compania a inregistrat prime brute subscrise de aproape 108 mil. lei (29 mil. euro la cursul mediu de anul trecut, 24 mil. euro la cursul din momentul in care au fost incasate primele, portivit datelor asiguratorului). Comparativ cu anul anterior, primele brute subscrise au urcat cu aproape 30%.
"Nu urmarim neaparat o crestere a cotei de piata, important este sa avem produsele potrivite si businessul sa fie profitabil", spune Rouf. El considera ca nevoia de asigurari de viata nu va disparea din cauza crizei economice si financiare.
"Chiar daca trecem printr-o criza, imbatranim in continuare, iar copiii continua sa creasca, deci este nevoie de asigurari. Este un moment foarte bun sa faci investitii, mai ales in unit-linked (asigurari de viata legate de fonduri de investitii - n.r.), deoarece cumperi active la cel mai mic pret din ultimii zece ani. In cazul bunurilor obisnuite, oamenii tind sa cumpere mai mult daca sunt mai ieftine, dar din pacate nu se intampla acelasi lucru cu investitiile financiare", sustine directorul general al Aviva Asigurari.
Grupul britanic Aviva a inregistrat anul trecut vanzari de asigurari de viata si pensii de 36,3 miliarde de lire, in crestere cu 11%.
"Grupul nu a cerut niciun ajutor financiar din partea statului. Daca ceri sprijin financiar de la stat, inseamna ca nu ti-ai facut bine treaba. Dar nu este totul in alb si negru, normal ca Guvernul trebuie sa intervina, pentru ca altfel intregul sistem financiar are de suferit."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO