Bănci și Asigurări

Aviva se gândeşte să intre din nou în asigurări de sănătate

17.06.2010, 23:41 32

Aviva, a patra companie din piaţa asigurărilor de viaţă,analizează posibilitatea de a intra din nou pe piaţa asigurărilorprivate de sănătate, prin parteneriate cu mai multe reţele declinici private, după ce la sfârşitul lui 2008 a renunţat să maivândă astfel de produse.

Aviva, controlată de grupul britanic cu acelaşi nume, a avut înperioada 2005-2008 un produs de asigurare de sănă tate înparteneriat cu operatorul de clinici private Medi cover, dar întrei ani numărul poliţelor vândute a fost de numai 2.000, subaşteptările iniţiale, motiv pentru care compania a renunţat laaceastă linie de business.

"Explorăm posibilitatea de a lansa un produs de asigurare desănătate, probabil până la sfârşitul lui 2010. Cred că acum este unmoment prielnic pentru această piaţă, sănătatea a devenit oprioritate colectivă mult mai mare decât era acum cinci ani. Maimultă lume înţelege acum că îngrijirea sănătăţii costă şi estenevoie de asigurare", a declarat Mihai Popescu, directorul generalal Aviva. El a preluat conducerea companiei la începutul acesteiluni, înlocuidu-l pe Shah Rouf. Anterior, Popescu a fost directorde marketing al Alico (fosta AIG Life), a treia companie din piaţaasigurărilor de viaţă.

Piaţa asigurărilor de sănătate este încă slab dezvoltată înRomânia, valoarea acesteia fiind de mai puţin de 10 mil. euro pean. Liderul acestei pieţe este în prezent compania de asigurăriEureko. În prezent, Aviva vinde asigurări de viaţă cu clauze desănătate. "Nu doar reţeaua teritorială a clinicilor şi spitalelorprivate, care nu este sufiecient de extinsă, este problema, ci şifaptul că încă nu există capacitatea de a face local proceduri şiintervenţii complexe. Din acest motiv asigurările de sănătatetrebuie să acopere şi tratamentele în străinătate", explicăPopescu.

Un concurent serios al asigurărilor private de sănătate suntabonamentele la clinici private, oferite în special de companiiangajaţilor ca beneficiu extrasalarial.

"Abonamentele îşi au rolul lor în protejarea sănătăţii, pentrucontroale medicale uzuale. Totuşi, ele nu pot acoperi riscurileserioase de sănătate. Numai o firmă de asigurări are capacitateastatistică şi financiară pentru a acoperi aceste riscuri."

Aviva, specializată pe asigurări de viaţă unit-linked, aîncheiat anul trecut cu subscrieri totale de 101 mil. lei, înscădere cu 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO