Bănci și Asigurări

Banc Post are inca 30 mil. euro pentru extindere

01.10.2004, 00:00 12



Adunarea Generala a Actionarilor Banc Post a aprobat ieri o emisiune de obligatiuni de 30 de milioane de euro , subscrisa exclusiv de actionarul majoritar, EFG Eurobank, suma ce poate fi suplimentata cu alte 15 milioane euro la solicitarea actionarilor cu mai mult de 5% din capital.



Potrivit Directiei de Comunicare a bancii, actionarii cu participatii mai mari de 5% vor putea sa-si exprime interesul pentru obligatiunile Banc Post in termen de doua saptamani. Suplimentarea valorii emisiunii nu va depasi 15 milioane euro.



Operatiunea nu va reprezenta o oferta de titluri si nu se va putea depune nici o cerere de cotare sau de aprobare a tranzactionarii la bursa a obligatiunilor emise.



De asemenea, a fost avizata si noua structura a actionariatului bancii. EFG Eurobank, actionarul majoritar al Banc Post, si-a majorat cu 5,34% participatia in banca, in urma unei oferte de cumparare lansate salariatilor, tranzactie a carei valoare s-a ridicat la aproape 6,1 milioane euro.



Dupa finalizarea operatiunii, EFG detine 58,59% din titlurile Banc Post. Un pachet de 30% din capital este controlat de cele cinci SIF, avand cote egale de cate 6%. Ceilalti actionari sunt GE Capital - 8,75% din actiuni, pachet pentru care EFG are drept de preemtiune in cazul vanzarii, salariatii si pensionarii bancii, cu 2,66% din actiuni.



Un alt punct de pe ordinea de zi l-a reprezentat schimbarea siglei bancii.



Banca a incheiat primele opt luni ale acestui an cu un profit net de 649 miliarde lei. Activele bancii se cifrau, la 31 august, la 37.060 miliarde lei, in cadrul carora creditele detin o pondere de 49 %. La aceeasi data, Banc Post gestiona, prin intermediul unei retele de 164 de unitati operationale, peste 3,2 milioane de conturi pentru aproximativ 2,8 milioane de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO