Bănci și Asigurări

Banc Post da credite pentru ANL

10.07.2003, 00:00 18



Banc Post si Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) au semnat un protocol de colaborare, privind acordarea de credite ipotecare pentru constructia si cumpararea de locuinte.



Banc Post va finanta astfel, dupa normele proprii de creditare, constructia si, respectiv, cumpararea de locuinte de catre persoane fizice in cadrul proiectelor administrate de ANL.



Banca acorda in prezent credite ipotecare in cadrul unui program pilot care se desfasoara in Bucuresti si in judetele Arad, Dambovita si Botosani, urmand ca in scurt timp sa ofere acest produs in toate unitati. Creditele ipotecare se acorda in suma maxima de 50.000 euro (sau echivalent dolari sau lei) pe o perioada cuprinsa intre 5 si 15 ani, cu o dobanda anuala de 8,5% pentru creditele in euro, de 8,25% la cele in dolari si de 23% pentru creditele in lei. Costurile aferente politelor de asigurare pentru imprumutat si pentru garantiile creditului sunt incluse in dobanda, iar avansul solicitantului trebuie sa fie de cel putin 25% din valoarea investitiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO