Bănci și Asigurări

Banc Post deschide conturi curente de pensii

23.06.2000, 00:00 28



Banc Post a anuntat ca deschide la cererea pensionarilor, prin toate unitatile teritoriale, conturi curente personale de pensii.

Potrivit informatiilor Banc Post, in aceste conturi oficiile de pensii de stat vireaza lunar, in perioada 10-14 a fiecarei luni, sumele aferente fiecarui pensionar .

Contul curent de pensii permite incasarea pensiei in mod operativ, dar si avantajul deschiderii concomitente a unui cont personal de incasari si plati diverse care poate fi alimentat din contul curent de pensii. Astfel, vor putea fi achitate facturi curente - telefon, lumina, gaze, apa - prin intermediul Banc Post, in numele si cu acordul titularului.

Banca nu percepe comisioane la depunerea sau retragerea sumelor aferente pensiilor, iar sumele depuse atat in contul de pensii cat si in contul de incasari si plati diverse beneficiaza de dobanda la vedere.

Pentru situatiile in care lipseste din localitate sau este indisponibil, titularul contului curent de pensii poate desemna un imputernicit care sa dispuna in numele sau asupra sumelor din cont, pe baza de procura speciala autentificata de notariat (care are valabilitate 6 luni).

Banc Post precizeaza ca extrasul contului de pensii deschis la banca trebuie sa fie ridicat sau confirmat lunar sau cel mai tarziu din 3 in 3 luni.

Pana in prezent, in intreaga retea Banc Post s-au deschis peste 37.000 de conturi de pensii, de doua ori mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO