Bănci și Asigurări

Banc Post, in asteptatea unui director general executiv

05.07.2004, 00:00 34



Conducerea Banc Post va fi completata in urma unei adunari generale a actionarilor convocata pentru data de 16 iulie, prin numirea unui reprezentant al actionarului majoritar EFG Eurobank Ergasias in functia de director general executiv si a unui membru in consiliul de administratie reprezentant al SIF-urilor.



"Directorul general va fi un specialist al EFG Eurobank. Societatile de investiitii financiare vor fi reprezentate in administratia bancii de catre Carmen Dumitrescu, director general adjunct la SIF Banat - Crisana", a declarat presedintele Banc Post.



In luna mai, fusese anuntata numirea in functia de director general executiv al bancii a lui David Watson, reprezentant al Eurobank in Consiliul de Administratie.



Numirea sa avea loc in contextul in care banca se afla intr-un proces de reorganizare a managementului, prin separarea functiilor de conducere administrativa si de conducere executiva. Intre timp insa lucrurile s-au mai schimbat, asa incat nu David Watson va ocupa pana la urma functia de director general executiv al Banc Post.



Actionarii bancii se hotarasc destul de greu asupra persoanei potrivite pentru aceasta pozitie de top management. La inceputul primaverii fusese propus pentru functia de director general executiv Yiannis Pehlivanidis, vicepresedinte al Banc Post, care insa a parasit banca.



Elena Petculescu, care se afla la conducerea bancii din 1990, detine in continuare functia de presedinte al Consiliului de Administratie, separata insa de atributiile executive.



Actionarii Banc Post urmeaza sa aprobe pe 16 iulie si schimbarea sediului principal al bancii, care va fi amplasat in Calea Vitan.



In ceea ce priveste operatiunea de conversie in actiuni a imprumuturilor de la BERD si IFC, Petculescu a aratat ca va fi convocata o alta intalnire a actionarilor.



"Pentru clarificarea problemei imprumuturilor de la cele doua institutii financiare internationale va fi convocata o noua adunare generala, cel mai probabil pana la sfarsitul lunii august", a precizat presedintele bancii. In 1998, BERD si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, au acordat Banc Post doua imprumuturi de cate 10 mil.$ convertibile in actiuni. Numai opt milioane de dolari din fiecare imprumut pot fi achitati sub forma de actiuni.



EFG Eurobank Ergasias detine 53,25% din capitalul Banc Post, iar cele cinci SIF controleaza 30% din banca, avand cote egale de cate 6%.



Banc Post se situa la sfarsitul anului trecut pe pozitia a saptea in sistemul bancar, cu active de circa 618 mil. euro si o cota de piata de 4,2%, in usoara crestere fata de sfarsitul lui 2002.
razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO