Bănci și Asigurări

Banca britanică Lloyds îşi va crea o divizie europeană dacă Marea Britanie pierde accesul la piaţa unică

Banca britanică Lloyds îşi va crea o divizie...

Autor: Catalina Apostoiu

29.12.2016, 00:01 258

Lloyds Banking Group intenţionează să-şi creeze o divizie în Germania sau Olanda dacă Marea Britanie va părăsi UE fără a-şi păstra accesul la piaţa sa unică, potrivit unor surse familiare cu situaţia citate de Financial Times.

Banca, ale cărei operaţiuni sunt concentrate în mare parte pe Marea Britanie, este singurul creditor britanic high street fără o subsidiară într-o altă ţară din UE.

Lloyds creionează acum planuri pentru a se asigura că-şi poate păstra numărul relativ mic de clienţi de retail germani şi olandezi şI accesul la sistemul de plăţi european.

Şi alte bănci şi firme de servicii financiare au avertizat cu privire la prezenţa lor în Marea Brianie în urma Brexitului.

În această lună, un număr de bănci japoneze au declarat că vor începe să-şi transfere părţi din business din Londra în decurs de şase luni dacă nu vor primi clarificări privitoare la relaţia Marii Britanii cu UE.

Cea mai probabilă opţiune pentru Lloyds Banking Group este să-şi transforme una din cele două sucursale din UE pe care le deţine în Frankfurt şi Amsterdam în subsidiară. Pentru a face acest pas banca ar trebui să aloce mai mult capital şi un anumit personal.

Lloyds deţine o sucursală de credite ipotecare în Olanda, cu credite de aproximativ 8 miliarde de lire sterline, şi o bancă online în Germania cu depozite de retail de aproximativ 12 miliarde de lire sterline. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO