Bănci și Asigurări

Banca Carpatica caută clienţi pentru credite de consum în euro cu dobândă fixă de 15,99%

Autor: Razvan Voican

14.11.2010, 23:38 21

Banca Carpatica, instituţie de credit cu capital privatautohton, continuă strategia de creştere pe piaţa de retail prinlansarea unui credit de consum fără garanţii imobiliare şi cudobândă fixă, atât în lei, cât şi în euro. La lei dobânda este de19,99% pe an, iar la euro de 15,99%, durata maximă a unui astfel decredit fiind de 10 ani, iar suma maximă împrumutată - 10.000 deeuro sau echivalentul în lei. De asemenea, banca susţine că nupercepe comisioane pentru aceste credite.

"Tendinţa pieţei şi solicitările clienţilor ne-au determinat săvenim cu un nou produs pentru care nu percepem comisioane şi nicigaranţii imobiliare. Dobânzile sunt fixe, astfel clienţii suntferiţi de surprizele neplăcute de majorare neprevăzută a ratei şiîşi pot planifica mai uşor bugetul", spune Georgiana Mincu,director executiv pe retail. Prin acordarea de finanţări fărăgaranţii banca se arată dispusă să-şi asume un risc mai mare,într-o perioadă în care majoritatea băncilor au devenit foarteconservatoare la acordarea de credite noi, îngrijorate fiind decalitatea portofoliilor existente, iar creditul de consumnegarantat este considerat cel mai riscant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO