Bănci și Asigurări

Banca Lehman Brothers cumpara 5% din Adama pentru 16 mil. euro

Banca Lehman Brothers cumpara 5% din Adama pentru 16 mil. euro

David Flusberg, presedinte si fondator al Adama

14.08.2007, 21:20 31

Puternica banca de investitii Lehman Brothers a intrat in actionariatul companiei de dezvoltare imobiliara Adama prin preluarea unui numar de 6,9 milioane de actiuni, reprezentand 5% din firma, in urma unei tranzactii de 16 milioane de euro.
"Am facut un parteneriat strategic cu unul dintre cele mai importante grupuri financiare la nivel mondial, iar sumele obtinute vor fi folosite pentru achizitii viitoare si dezvoltare a portofoliului companiei", a declarat pentru ZF David Flusberg, presedinte si fondator al Adama.
In urma acestei tranzactii, valoarea de piata a companiei este de aproximativ 310 milioane de euro, Adama fiind unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari prezenti pe piata locala.
"Avem in diferite stadii de dezvoltare proiecte rezidentiale care insumeaza peste 10.000 de unitati locative, cu focus pe piata locala. De fapt, 28 din cele 35 de proiecte pe care le avem in derulare sunt in Romania. Valoarea totala a acestor proiecte depaseste un miliard de euro", a adaugat Flusberg. El a precizat ca restul investitiilor sunt in Moldova, Ucraina, Turcia si Coratia.
Principalul actionar al Adama este fondul american Tiger Global, care s-a implicat si in piata locala de IT, prin preluarea unei participatii minoritare in compania Neogen, care detine portalul web cu cel mai mare numar de utilizatori din Romania. Tiger Global detine 44,4% din Adama. Cel de-al doilea actionar al companiei, in functie de participatia detinuta, este fondul austriac de investitii, cel mai important jucator de pe piata imobiliara locala, care detine in prezent 22,5% din Adama, potrivit publicatiei israeliene Globes.
Immoeast a intrat in actionariatul Adama la inceputul acestui an, preluand o participatie de 25% din companie, in urma unei tranzactii de 60 de milioane de euro. Tranzactia de la vremea respectiva evalua Adama la aproximativ 240 de milioane de euro. O participatie de 11,3% din Adama este detinuta si de fondul de private equity RomRe, controlat de familia Jesselson.
Pe piata locala, Adama s-a concentrat in special pe dezvoltari rezidentiale in Bucuresti, dar a inceput si proiecte in alte orase ale tarii, precum Ploiesti, Iasi, Bacau sau Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO