Bănci și Asigurări

Banca Naţională a scos din evidenţe 27 de IFN-uri în primele nouă luni

Autor: Ciprian Botea

31.10.2010, 23:39 24

Banca Naţională a radiat din registrele sale 27 de instituţiifinanciare nebancare (IFN) în primele nouă luni din 2010, numărulacestora fiind în creştere faţă de perioada similară a anuluitrecut, când 18 IFN-uri au fost scoase din evidenţele BNR.

Cele mai multe firme radiate aveau ca obiect principal deactivitate finanţarea bunurilor achiziţionate în leasing. Doar dinregistrul general al BNR au fost radiate 13 companii de leasing înprimele nouă luni, pe lângă acestea ieşind din evidenţa bănciicentrale încă trei companii care în paralel cu alte activităţioperau şi pe segmentul de leasing.

Din registrul special, unde figurează IFN-urile care au un soldminim al creditelor de 25 mil. lei şi capitaluri proprii şi sumeîmprumutate de cel puţin 50 mil. lei, a fost radiată o singurăfirmă de leasing şi şase IFN-uri cu activităţi multiple decreditare. Piaţa de leasing a scăzut puternic anul trecut şi înprima jumătate a acestui an pe fondul căderii pieţei auto, iar încondiţiile în care cererile noi de finanţare au fost tot mai puţinevânzarea bunurilor recuperate de la clienţii rău-platnici a devenitprincipalul obiect de activitate al acestor firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO