Bănci și Asigurări

Banca Românească taie pentru a doua oară anul acesta dobânzile la depozite

Banca Românească taie pentru a doua oară anul acesta dobânzile la depozite

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

05.02.2013, 00:03 744

Banca Românească, un jucător de talie medie cu acţionariat elen, a redus cu până la 0,3 puncte procentuale dobânzile la depozitele în lei cu scadenţa mai mică de patru luni, până la un maxim de 5,9% pe an. Cea mai mare reducere de dobândă a fost operată în cazul depozitelor cu scadenţa la trei luni, unde bonificaţia a coborât la 5,5% pe an.

Este pentru a doua oară într-un interval de numai o lună când grecii reduc bonificaţiile la depozite, la începutul anului fiind operate scăderi de dobândă de până la o jumătate de punct procentual. Banca Românească plăteşte în prezent cel mult 6% pe an la depozitele standard în lei, nivelul maxim fiind consemnat în cazul depozitelor cu scadenţa la 6, 9 şi 12 luni.

Mai multe bănci au redus nivelul dobânzilor plătite la depozite de la începutul acestui an pe fondul unei îmbunătăţiri uşoare a lichidităţii din piaţă şi în condiţiile în care creditarea a rămas anemică. Băncile greceşti, un grup aparte în rândul instituţiilor de credit în ultimii ani datorită dobânzilor mari plătite la depozite, au operat la rândul lor reduceri importante de dobânzi.

Banca Românească a redus şi dobânzile la depozitele în euro cu până la 0,3 puncte procentuale. Cea mai mare bonificaţie plătită în prezent la euro este de 4% pe an şi este valabilă în cazul sumelor atrase pe termen de nouă luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO