Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a ajuns la un portofoliu de 2,74 milioane de carduri în septembrie

Banca Transilvania a ajuns la un portofoliu de 2,74...

Autor: Anelis Baciu

17.11.2016, 00:00 136

Banca Transilvania, a treia cea mai mare bancă locală după active, a ajuns la finalul lunii septembrie la un portofoliu de 2,74 milioane de carduri, ceea ce înseamnă că banca de la Cluj deţine circa un sfert din cardurile în circulaţie de pe piaţa românească. 

Numărul de carduri din portofoliul Băncii Transilvania este în creştere cu 25% la final de septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut. În total la finalul lunii septembrie în România erau în circulaţie 15,6 milioane de carduri, însă circa 11,5 milioane de carduri sunt active, adică sunt utilizate în mod frecvent de către deţinători.

Dintre acestea aproape 4 milioane de carduri sunt contactless, bună parte din cardurile emise în prezent de băncile locale încorporând tehnologia contactless. Din punct de vedere statistic, numărul de carduri existente arată că există un card la fiecare două persoane, însă în realitate gradul de penetrare este mai mic pentru că mulţi dintre deţinători au două sau chiar mai multe carduri în portofel. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO