ZF 24

Bancherii au analizat 5 milioane de cereri de credite şi au monitorizat 3 milioane de clienţi existenţi anul acesta

Bancherii au analizat 5 milioane de cereri de credite şi...

Autor: Ciprian Botea

16.12.2013, 00:08 198
Biroul de Credit, instituţie care colectează date de­spre împrumuturile per­soa­­ne­lor fizice, a eliberat în perioa­da ianuarie-sep­tem­brie 7,8 milioane de rapoarte la cererea băn­cilor de a afla informaţii despre clienţii proprii şi potenţiali, în creştere cu 11% faţă de acelaşi interval de anul tre­cut. Practic, numărul rapoar­te­lor este mai mare cu circa 200.000 com­parativ cu ni­velul atins pe parcursul întregului an 2012.
 
"Şi în 2013, ca şi în ceilalţi ani de func­ţionare a Biroului de Credit, evolu­ţia cererii de credit a fost oscilantă. Cea mai consistentă lună în acest sens a fost octombrie (peste 10% faţă de media lunară din 2013), dar acelaşi fapt este valabil şi pentru octombrie 2012. De aceea, nu pot să trag o concluzie clară cu privire la motive. Pot fi şi măsurile BNR (reluarea ciclului de relaxare monetară - n. red.), poate fi şi un comportament postconcediu al populaţiei", comen­tează Şerban Epure, directorul general al Biroului de Credit.
 
Dintre rapoartele eliberate de in­stituţie 5,2 milioane au fost rapoarte de verificare a clienţilor potenţiali, fiind în creş­tere cu 400.000 faţă de perioada cores­punzătoare din 2012.
 
Situaţia fiecărui client este verificată de bănci în procesul de analiză a do­sarului de credit, astfel că cele 5 mi­lioa­ne de rapoarte solicitate de bănci pentru a afla informaţii despre clienţii noi reflectă îndeaproape numărul cere­rilor de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO