Bănci și Asigurări

Bancpost a devenit al şaptelea membru al Consiliului Patronatelor Bancare

Bancpost a devenit al şaptelea membru al Consiliului...

Autor: Liviu Popescu

24.09.2015, 11:43 510

Bancpost, subsidiara locală a grupului elen Eurobank, a devenit al şaptelea membru al Consiliului Patronatelor Bancare (CPBR), o organizaţie patronală care reuneşte astfel bănci care deţin peste jumătate din activele sistemului bancar, de 363 mld. lei. Angajaţii celor şapte instituţii de credit membre ale CPBR cumulează o treime, adică 19.300 din totalul angajaţilor la nivelul întregului sistem bancar.

CPBR a fost înfiinţată anul trecut, reprezentanţii patronatului afirmând că scopul a fost de a crea o organizaţie complementară Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). Celalalte şase bănci membre ale organizaţiei sunt: BCR, cu o cotă de piaţă la finele anului 2014 de 16%, BRD (12%), Raiffeisen (8%), UniCredit (8%), ING (5%) şi Volksbank (3,4%). Bancpost avea în decembrie anul trecut o cotă de piaţă de 3%.

“Suntem bucuroşi pentru aderarea Bancpost la CPBR, aceasta fiind dovada că cel mai nou membru al nostru înţelege că dialogul social şi cultura parteneriatului sunt expresii ale oricărei societăţI democratice”, a declarat Steven van Groningen, preşedintele Consiliului Director al CPBR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO