Bănci și Asigurări

Bancpost a raportat un profit de 35 milioane lei în primul semestru

Bancpost a raportat un profit de 35 milioane lei în...

Autor: Liviu Popescu

07.09.2015, 11:27 520

Bancpost, subsidiară locală a grupului elen Eurobank, a raportat pentru primul semestru un profit de 35 milioane de lei (8 mil. euro), în condiţiile în care cheltuieliele operaţionale au scăzut cu 18%. Totodată, rata creditelor neperformante a ajuns la 16% la finele lunii iunie, comparativ cu 21% cât era în aceeaşi perioadă din 2014.

În primele trei luni, rezultatul anunţat de bancă a fost de 25 mil. lei. Prin urmare, profitul obţinut de Bancpost în al doilea trimestru a fost de 10 mil. lei.

Reprezentanţii băncii spun că determinant pentru evoluţia cheltuielilor operaţionale a fost procesul de optimizare al reţelei. Veniturile operaţionale au crescut cu 1% comparativ cu primul semestru din 2014.

În primul trimestru, Bancpost a raportat rezultatele pentru prima oară de la izbucnirea crizei la nivel trimestrial, anterior acestea fiind transmise doar la nivel de grup.

“Procesul de transformare implementat în cadrul Bancpost a adus rezultatele aşteptate, banca raportând profit şi în primul semestru al anului în curs”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Bancpost a ajuns la finele lunii iunie la o reţea de 162 unităţi, cu patru mai puţin faţă de nivelul din primul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO