Bănci și Asigurări

Bancpost cauta euro, oferind 4,5% dobanda

Bancpost cauta euro, oferind 4,5% dobanda
18.04.2010, 23:04 141

Bancpost, membra a grupului elen EFG Eurobank, incearca saatraga fonduri noi in euro oferind clientilor o dobanda de 4,5% pean la depozitele cu scadenta la patru luni, in conditiile in carepe piata bonificatiile la euro au coborat pana la minime de 2% pean.

Pentru a constitui un depozit in euro pe patru luni un clienttrebuie sa dispuna de minimum 3.000 de euro. Pentru depoziteleconstituite pana pe 23 aprilie, clientii primesc o dobanda de 1,5%pe an daca isi retrag banii inainte de scadenta, spre deosebire deconditiile standard, cand lichidarea anticipata a depozitului epenalizata prin acordarea numai a dobanzii la vedere.

Dobanda medie pe piata la depozitele in euro se ridica inprezent la 2,5-2,75% pe an, bonificatii de peste 3% pe an fiindoferite in continuare doar de banci de talie mica care vor saatraga clienti sau nu au acces la alte resurse. Si bancile cucapital majoritar autohton - Banca Transilvania, CEC si BancaCarpatica, pentru care depozitele reprezinta una dintreprincipalele surse de fonduri in euro - ofera dobanzi de pana la3,75% pe an. Dintre acestea, cele mai mari dobanzi la euro le oferaCarpatica: intre 3,25% si 3,75% pe an. Contrar evolutiei pietei,banca a majorat luna trecuta dobanzile la euro cu pana la un sfertde punct procentual. Miscarea a venit in contextul in careCarpatica, intrata in premiera in "Prima casa", cauta surse definantare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO