Bănci și Asigurări

Bancpost vrea să convingă clienţii să-şi ţină banii un an în depozite cu dobândă progresivă

Autor: Ciprian Botea

01.02.2012, 00:00 306

Bancpost, subsidiara locală a grecilor de la EFG Eurobank, vrea să convingă clienţii să economisească pe perioade mai lungi cu un depozit pe 12 luni cu dobândă progresivă, care poate fi lichiditat înainte de termen fără ca dobânda acumulată în lunile anterioare retragerii banilor să fie pierdută. Suma minimă pentru constituirea depozitului este de 5.000 de lei, euro sau dolari. Dobânda la lei porneşte de la 6,8% pe an şi urcă la 7,9% pe an în ultima lună de contract. La euro, dobânda variază între 3% şi 4,5% pe an. Câştigul din dobândă se virează în contul clientului la fiecare 30 de zile.

"Clienţii vor pe de o parte ca resursele lor să crească prin intermediul produselor bancare, iar pe de altă parte să îşi poată accesa oricând economiile în cazul unor situaţii neprevăzute", spune Kyriakos Xydis, vicepreşedinte distribuţie retail în cadrul Bancpost. Bancherii se bat mai aprig pentru a atrage resurse de la clienţi în încercarea de a contrabalansa pierderea sprijinului băncilor-mamă. Băncile cu acţionariat elen constituie un grup aparte de mai multă vreme prin dobânzile peste media pieţei plătite la depozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO