Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus stagneaza la finantarile acordate, dar castiga mai mult

14.09.2009, 17:38 20

Sucursala din Romania a Bank of Cyprus a obtinut in primulsemestru un profit net de 5 milioane de euro, fata de 3 milioane deeuro in perioada similara a anului trecut, in conditiile in care astagnat pe creditare in 2009, potrivit informatiilor prezentate degrupul cipriot. In trimestrul al doilea, banca a obtinut un profitde 3 mil. euro, cu 50% peste nivelul consemnat in primele treiluni.

Soldul creditelor acordate de Bank of Cyprus pe piata locala erala sfarsitul lunii iunie de 567 mil. euro, cu 11 mil. euro subnivelul consemnat la sfarsitul anului trecut. La sfarsitul primelorsase luni din 2008, banca avea un portofoliu de credite de 411 mil.euro.

Depozitele atrase de pe piata au avansat in perioadaianuarie-iunie cu circa 8%, pana la 93 de milioane de euro. Lanivelul intregii piete, depozitele atrase de bancile comerciale dela populatie si agentii economici au avansat in primele sase lunicu peste 20%, pana la 110 miliarde de euro.

Bank of Cyprus a intrat pe piata romaneasca in 2007, iar lajumatatea acestui an avea o retea teritoriala de 10 unitati, cusase mai mult decat in vara lui 2008. Banca a deschis anul acesta osucursala si doua agentii pe piata locala unde a transferat o partea personalului deja existent fara a mai face noi angajari, potrivitdeclaratiilor facute recent, pentru ZF, de Artemis Artemiou,managerul de resurse umane al institutiei de credit. Bank of Cyprusare circa 220 de angajati in Romania. Pe langa sucursala bancara,cipriotii mai detin pe plan local si o companie de leasing, celedoua subsidiare colaborand pentru distribuirea produselor siserviciilor.

La nivel global, Bank of Cyprus are 575 de sucursale si peste12.000 de angajati. In primele sase luni din 2009 a avut un profitnet de 148 de milioane de euro, in scadere cu circa 40% fata denivelul consemnat in perioada similara a anului trecut. Portofoliulde credite detinut de grupul cipriot reprezenta, la sfarsitul luniiiunie, 89% din volumul depozitelor atrase.

Banca, fondata in 1899, este lider de piata in Cipru siadministreaza la nivel global active de 37 de miliarde de euro.Bank of Cyprus ofera pe langa servicii bancare si servicii deleasing, factoring si brokeraj. Are filiale in tari precum MareaBritanie, Ucraina, Rusia sau Australia si este listata pe Bursa dela Atena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO