Bănci și Asigurări

BCE ar putea îmbunătăţi prognoza de creştere economică pentru zona euro

Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei / Foto: Mediafax foto / AFP photo

Autor: Marius Oncu

21.01.2014, 15:30 162

Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea îmbunătăţi prognoza de creştere economică pentru zona euro, în prezent de 1,1% pentru acest an, a declarat Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei şi membru în Consiliul guvernatorilor BCE.

Economiile Germaniei şi Austriei merg bine, Spania şi Irlanda au o evoluţie peste aşteptări, în timp ce Franţa este stabilă, a declarat Nowotny, citat de Reuters.

"Dacă analizăm riscurile, atunci probabilitatea ca (perspectiva economică, n.r.) să fie mai bună este mai ridicată decât să fie mai rea", a spus Nowotny, întrebat despre o eventuală modificare a estimărilor BCE de creştere în martie, când urmează să publice din nou date.

Accelerarea creşterii în 2015 ar trebui să conducă şi la o inflaţie mai mare, dar creşterea preţurilor se va menţine probabil în limita de 2% a BCE.

BCE a îmbunătăţit uşor în luna decembrie estimarea privind creşterea economică a zonei euro şi estimează acum un avans al PIB de 1,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO