Bănci și Asigurări

BCR a câştigat 100 de clienţi şi expuneri de 100 milioane de euro de la Anglo-Romanian Bank

Autor: Razvan Voican

07.07.2011, 00:00 228

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, a preluat aproximativ 100de clienţi reprezentând portofoliul din România al Anglo-RomanianBank - subsidiara sa de la Londra aflată în proces dedizolvare.

Reprezentanţii BCR afirmă că este vorba în cea mai mare partedespre clienţi companii mari, iar expunerea totală astfel preluatăse ridică la circa 100 de milioane de euro. În cadrul procesului deabsorbţie de către BCR a businessului derulat de Anglo-RomanianBank prin sucursala locală, toţi angajaţii acesteia au primitoferte de transfer. De asemenea, BCR a preluat sediul central dinBucureşti al băncii, situat în Piaţa Charles de Gaulle.

"În prezent, decizia referitoare la acest imobil este demenţinere în grupul BCR", afirmă reprezentanţii BCR. De la 1 iuliesucursala din România a Anglo-Romanian Bank şi-a încetat toateactivităţile. Şi banca-mamă de la Londra urmează să fie lichidatăodată ce va fi fost parcursă procedura cerută de autorităţilebritanice de supraveghere a pieţei bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO