Bănci și Asigurări

BCR a dat un credit de 5,5 mil. euro unei firme de colectare a deşeurilor

12.07.2010, 23:10 432

BCR, cea mai mare bancă locală, a acordat un credit de 5,5milioane de euro unei firme de colectarea şi transportul deşeurilormenajere, Supercom, pentru un proiect realizat în judeţulDâmboviţa.
Creditul a fost acordat pentru realizarea primului proiect degestionare a unui sistem ecologic integrat de colectare adeşeurilor din România, finanţat cu fonduri europene. Suma va fiutilizată pentru achiziţia de utilaje necesare acesteiactivităţi.
"Proiectul din judeţul Dâmboviţa este unul de o importanţădeosebită în dezvoltarea infrastructurii de mediu locale şi pentruatingerea standardelor de mediu ale Uniunii Europene în privinţacolectării deşeurilor. Credem că acesta este viitorul şi vomsprijini în mod special în continuare astfel de proiecte verzi", adeclarat Cristian Saitariu, director executiv al direcţiei declienţi corporativi mari din cadrul BCR.
Întregul proiect costă 65 de milioane de euro. Trei sferturi dinsumă provin din fonduri europene, iar restul dintr-un credit de laBanca Europeană de Investiţii contractat de ConsiliulJudeţean.
Proiectele de acest tip, denumite planuri regionale de gestionare adeşeurilor, sunt elaborate de consiliile judeţene în colaborare cuagenţiile regionale pentru protecţia mediului. Pentru acesteproiecte, menite să schimbe modul de colectare a deşeurilor pentrua îmbunătăţi condiţiile de mediu, poate fi obţinută finanţare dinpartea Uniunii Europene

Supercom este deţinută de un fost senator
Supercom SA este controlată de mai multe persoane fizice: IlieCiuclea (64,5%), Paula Ciuclea (5,7%), Maria Ciuclea (5,7%), RoxanaCiuclea (5,7%), Florina Bubu (14,9%) şi Gheorghe Bubu (3,5%),potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului. Acţionarulmajoritar, Ilie Ciuclea, a fost senator al PSDĂPUR în 2008.
Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, în 2008 Supercom aînregistrat venituri totale de 121,1 milioane de lei (circa 33 demilioane de euro), profitul net fiind de 191.000 de lei (52.000 deeuro). Compania a avut 1.400 de salariaţi în 2008, ocupându-se şide ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO