Bănci și Asigurări

BCR a mai castigat 1.000 de clienti la fondul de pensii facultative

BCR a mai castigat 1.000 de clienti la fondul de pensii facultative
07.10.2008, 14:02 16

BCR Prudent, cel mai mare fond de pensii facultative dupa valoarea activelor, a castigat peste 1.000 de clienti in luna septembrie, potrivit ultimelor raportari ale BCR Asigurari de Viata, compania care administreaza fondul.

BCR Prudent avea la data de 26 septembrie 29.260 de clienti, fata de 28.215 la finele lunii august. Activele nete ale fondului au urcat la 17,3 milioane de lei (peste 4,6 milioane de euro), in crestere cu 7,6% comparativ luna anteriora, cand au fost de 16,05 milioane de lei (4,5 milioane de euro).
In primele noua luni din acest an BCR Prudent a castigat peste 17.700 de participanti, iar valoarea activelor a crescut de peste doua ori, cu 9,5 milioane de lei.
Fondul urmeaza sa fie transferat in perioada urmatoare de la BCR Asigurari de Viata catre BCR Pensii, in conditiile in care compania de asigurari a fost preluata recent de grupul austriac Vienna Insurance, care a preluat si BCR Asigurari, specializata pe asigurari generale. Tranzactia a vizat doar divizia de asigurari a grupului BCR, care a pastrat companiile de pensii, leasing si asset management.
Sistemul pensiilor facultative (pilonul III) a fost lansat in vara anului trecut, iar in prezent pe aceasta piata activeaza companiile ING Asigurari de Viata (doua fonduri), Aviva Asigurari (un fond), BCR Asigurari de Viata (un fond), Allianz-Tiriac Pensii Private (doua fonduri), OTP Garancia Asigurari (doua fonduri), Raiffeisen Asset Management (un fond) si Asirom Concordia (un fond). In lunile urmatoare in sistemul pensiilor facultative ar putea intra si Interamerican Pensii, iar Aviva intentioneaza sa mai lanseze un fond.
La sfarsitul lunii august, fondurile aveau peste 121.400 de clienti, potrivit ultimelor raportari ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, iar pana la sfarsitul anului numarul clientilor ar putea ajunge la 200.000.
Piata ar putea fi stimulata anul viitor de cresterea pragului de deductibilitate fiscala a contributiilor. Guvernul intentioneaza sa majoreze pragul de la 200 de euro, cat este in prezent, la 250 de euro pentru angajati, dar si pentru angajatori. Cumulat, deductibilitatea fiscala a platilor la fondurile de pensii facultative va fi de 500 de euro, suma scutita si de contributiile de asigurari sociale, iar acesta ar putea fi principalul avantaj pentru companiile care vor sa le cumpere pensii facultative angajatilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO