Bănci și Asigurări

BCR are un nou şef pe risc. Bernhard Spalt intră în boardul BCR ca responsabil pentru managementul riscului în locul lui Jonathan Locke

Bernhard Spalt

Bernhard Spalt

Autor: Claudia Medrega

28.09.2016, 00:04 438
Bernhard Spalt va prelua la începutul anu­lui viitor funcţia de chief risk officer la BCR, în lo­cul lui Jonathan Locke, care a fost aproape trei ani membru al boardului celei mai mari bănci din Româ­nia, responsabil pentru managementul riscului.
 
„Bernhard cunoaşte bine România şi BCR, ca atare avem siguranţa că leadershipul său în ma­nage­mentul riscului va contribui semnificativ la dez­voltarea viitoare a BCR. Având în vedere ex­pe­rien­ţa sa, Bernhard are toate referinţele nece­sa­re pen­tru a impune o cooperare excelentă între ma­nage­mentul riscului şi dezvoltarea businessului astfel încât să ne putem sprijini cât mai bine clienţii în evoluţia lor viitoare“, a comentat Manfred Wim­mer, preşedintele Consiliului de Suprave­ghere al BCR.
 
Cea mai mare bancă din România a avut în ultimii trei ani un proces dur şi rapid de curăţare a bilanţului de credite neperformante, vânzând NPL-uri de peste 2 mld. euro. Curăţa­rea bilanţului şi revenirea economiei au readus banca pe profit în ultimii doi ani. În primul semestru din acest an BCR a raportat un profit de 574 mil. lei. BCR şi-a redus rata creditelor neperformante de la 23% în 2015 la 14% la finele primului se­mestru din 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO