Bănci și Asigurări

BCR coboara la 1% comisionul de rambursare anticipata

27.04.2010, 23:01 835

BCR a limitat comisionul de rambursare anticipata la 1%din suma platita in avans, dar nu mai putin de 65 de lei, pentrucreditele nou acordate fara garantii si cu dobanda fixa. Pentrucreditele in sold au fost mentinute comisioanele initiale stipulatein contractele incheiate cu fiecare client.

Daca plata in avans se face in ultimul an de derulare acreditului comisionul coboara la 0,5% din suma rambursata. Lacreditele cu dobanzi variabile, unde riscul fluctuatiilordobanzilor pe piata monetara este suportat de client, comisionul derambursare a fost eliminat, asa cum prevede o directiva a ComisieiEuropene privind plata in avans a creditelor de consum, caretrebuie transpusa in legislatia locala pana in iunie. Guvernul apregatit deja un act normativ, care contine insa prevederi chiarmai dure: comisionul se va plafona la 1% pentru toate tipurile decredite cu dobanda fixa, inclusiv pentru cele aflate in derulare.Totodata, in cazul creditelor cu dobanda variabila, bancile nu vormai avea voie sa perceapa comision de rambursare anticipata.Reprezentantii BCR spun ca se vor conforma daca legea va intra invigoare.

Acum BCR precizeaza ca in anumite conditii va percepe uncomision mai mare de 1%, rezervandu-si acest drept prinintroducerea unei clauze in contract, daca la momentul rambursariidiferenta dintre dobanda platita de client si cea curenta va fi maimare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO