Bănci și Asigurări

BCR Pensii a trecut pragul de 400.000 de participanţi în martie

Autor: Ciprian Valentin Botea

19.04.2012, 00:00 205

Fondul de pensii private obligatorii (pilonul II) al BCR, care administrează active de 390 milioane de lei (90 mil. euro), a depăşit în luna martie pragul de 400.000 de participanţi, ceea ce înseamnă o creştere cu peste 50.000 de persoane a numărului de participanţi faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

Oficialii BCR Pensii susţin că cei mai mulţi dintre angajaţii noi intraţi în sistemul de pensii private în 2011 au ales acest fond, fără să precizeze însă care este numărul acestora. Potrivit statisticilor CSSPP, numai 10-15% din participanţii noi îşi aleg singuri fondul de pensie, restul fiind repartizaţi aleatoriu la unul dintre cele nouă fonduri din piaţă.

"Un procent mare din persoanele eligibile sunt repartizate în continuare aleatoriu către un fond din piaţă. Îi sfătuim pe cei aflaţi la primul job să aleagă cine le va administra banii, evitând astfel repartizarea aleatorie", a declarat Simona Diţescu, CEO al BCR Pensii.

Administratorii de fonduri au investit masiv în atragerea de participanţi doar în faza de aderare iniţială, din 2007-2008, când s-au bătut pentru circa 4 milioane de clienţi, dar ulterior au renunţat la campaniile de promovare şi s-au mulţumit cu participanţii primiţi în urma repartizării aleatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO