Bănci și Asigurări

BCR pune presiune pe piaţa dobânzilor la depozite cu 4% pe an la euro

Autor: Razvan Voican

22.11.2010, 17:42 79

BCR, cea mai mare bancă după active,plăteşte o dobândă de 8% pe an la depozitele în lei pe trei lunideschise până la sfârşitul acestui an, în timp ce pentru depoziteleîn euro cu aceeaşi scadenţă ridică miza la 4% pe an.

Dobânzile sunt valabile numai până la primascadenţă a depozitului. De asemenea, banca adaugă un plus de 0,25puncte procentuale la dobândă în cazul constituirii depozitelorprin internet banking sau phone banking.

Prin noua ofertă de dobânzi BCR se plaseazăprintre instituţiile de credit cele mai generoase de pe piaţă.Banca plăteşte 4% pe an la euro în contextul în care, recent,guvernatorul BNR Mugur Isărescu se declarase surprins de nivelulridicat al dobânzilor oferite de bănci la valută. Promoţiadepozitelor pe trei luni vine în contextul în care BCR împlineştepe 1 decembrie 20 de ani de la înfiinţare, banca încercând astfelsă atragă noi clienţi. Spre deosebire de promoţiile precedente,dobânda de 8% la lei nu mai este condiţionată de existenţa unuicont de încasare a salariului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO