Bănci și Asigurări

BCR se pregateste pentru piata fondurilor de pensii

24.10.2006, 18:01 18

Dupa BRD, si BCR se pregateste din punct de vedere formal pentru aparitia fondurilor de pensii facultative, amendandu-si actul constitutiv pentru a putea opera pe viitoarea piata.
Adunarea Generala a Actionarilor convocata pe 17 noiembrie are pe ordinea de zi includerea in obiectul de activitate al BCR operatiuni precum depozitarea activelor financiare ale fondurilor de pensii facultative, depozitarea activelor fondurilor de pensii si distribuirea de unitati de fond ale fondurilor de pensii.
Cu o retea de peste 450 de unitati, BCR ar putea fi unul dintre canalele principale de distributie, ca si BRD, care opereaza deja peste 500 de unitati. La inceputul lunii septembrie, actionarii BRD au aprobat includerea in obiectul de activitate al bancii a operatiunilor de vanzare de unitati de fond ale fondurilor private de pensii, dupa ce anterior fusese deschisa si optiunea ca BRD sa fie depozitar.
Pregatirea BCR pentru piata fondurilor de pensii facultative reprezinta principalul punct pe ordinea de zi a primei AGA convocata sub semnatura lui Andreas Treichl, presedintele executiv al Erste Bank, care a preluat si functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.
In luna august, compania BCR Asigurari de Viata a anuntat ca intentioneaza sa administreze fonduri de pensii facultative. Anunturi similare au facut si alte societati de asigurare precum ING Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac, Delta Asigurari, Generali, ARDAF, Certinvest sau Omniasig Life.
Pe de alta parte, AIG Life, a doua companie de asigurari de viata din Romania, a anuntat recent ca nu va intra pe aceasta piata, considerand ca este insuficient de atractiva in actuala reglementare, dupa ce anterior isi exprimase intentia de a investi 10 milioane de euro intr-o companie de pensii.
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) ar urma sa inceapa procedurile de autorizare a fondurilor de pensii facultative la 30 octombrie, anticipand cereri de la 10-15 societati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO