Bănci și Asigurări

BCR: stop la carduri pentru atasarea de conturi curente

10.05.2007, 18:06 33

BCR, cea mai mare banca de pe piata, incepe modernizarea serviciilor de carduri prin atasarea cate unui cont curent care va permite extinderea gamei de operatiuni pe care posesorul unui card le poate efectua in timp real.
Intr-o etapa ulterioara, contul curent atasat cardului va fi unit cu contul curent existent al unui client, urmand sa se ajunga la un cont unic pe client. BRD, a doua banca de pe piata, a trecut la contul curent unic din 2005. Pana acum, la BCR fiecare card are atasat un cont de card, fara acces la contul curent al aceluiasi client.
Pentru trecerea la conturile curente, sistemul informatic va fi oprit de sambata, 12 mai, ora 00.00, pana cel mai tarziu luni, 14 mai, ora 07.00, perioada in care nu vor putea fi efectuate nici un fel de tranzactii cu cardurile BCR, iar reteaua de peste 1.300 de bancomate si 10.000 de POS-uri nu va fi operationala. Serviciul de plata a facturilor si incarcare a cartelelor telefonice de la ATM-uri nu va fi disponibil inca de vineri, 11 mai, ora 08:00.
De luni dimineata, sistemul de carduri va fi conectat on-line la sistemul informatic centralizat al bancii, ceea ce va permite efectuarea in timp real a tuturor operatiunilor cu carduri, inclusiv alimentarea conturilor si plata facturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO