Bănci și Asigurări

BCR va acorda credite imobiliare doar în lei şi lansează produse noi, cu dobândă fixă pe cinci ani

Autor: Raluca Ghinea,

17.10.2012, 11:37 860

"Facem un pas important, în acelaşi timp îndrăzneţ şi necesar, de a acorda credite pentru casă numai în lei. Mulţi clienţi consideră creditul ipotecar în valută mai ieftin, dar pe termen lung ne aşteptăm la costuri totale semnificativ mai reduse la creditele în lei comparate cu cele în euro, ţinând cont în special de tendinţa de creştere a indicelui EURIBOR de la nivelul minimului său istoric din prezent, dar şi de impactul semnificativ pe care fluctuaţiile valutare îl au asupra costurilor unui credit", a declarat, într-un comunicat, a declarat şeful departamentului Credite Garantate în cadrul BCR, Ioana Mihai.

Creditele garantate în lei se pot contracta pe maxim 30 de ani, banca finanţând 85% din valoarea garanţiilor aduse de clienţi, inclusiv imobile care aparţin altor persoane, iar solicitanţii pot avea până la trei coplătitori. BCR nu percepe comisioane de analiză şi administrare a creditului, iar dobânda este stabilită în funcţie de raportul dintre suma creditului şi valoarea garanţiei.

"Din ce în ce mai multe tranzacţii imobiliare se fac în lei deoarece tot mai mulţi clienţi simt nevoia de a elimina riscul de curs valutar manifestat destul de vizibil în ultima perioadă. Cumpărătorii ştiu că pot stabili moneda în care se realizează tranzacţia, şi de aceea mizăm pe o creştere importantă a pieţei creditelor ipotecare în lei", a afirmat Mihai.

Creditele garantate în euro vor fi disponibile doar pentru clienţii care realizează venituri în această monedă.

BCR este cea mai mare bancă de pe piaţa locală în funcţie de active, cu peste 16 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO