Bănci și Asigurări

BCR vinde din nou împrumuturi fără garanţii în euro

Autor: Ciprian Botea

03.02.2011, 23:45 38

BCR a reluat vânzarea creditelor de consum fără garanţii îneuro, produse care fuseseră retrase temporar din ofertă laînceputul anului pentru ca banca să-şi alinieze structura de costla prevederile Legii 288/2010 privind împrumuturile pentrupopulaţie. Legea nu mai permite băncilor să perceapă comision deanaliză exprimat ca procent din suma împrumutată. Totodată, trebuiamodificat şi comisionul de administrare, pe care BCR îl reţinealunar, calculat însă ca procent din suma iniţială şi nu din soldulrămas de rambursat, aşa cum cer reglementările actuale.

Dobânda la împrumuturile de consum în euro ajunge la 13,75% pean, fiind fixă pe întreaga perioadă de creditare. Banca nu mai faceo diferenţiere din punctul de vedere al costului între clienţii noişi cei cu istoric. Totuşi, clienţii care îşi încasează salariulîntr-un cont deschis la bancă sau au avut un comportament bun deplată pot împrumuta bani pe o perioadă maximă de zece ani, faţă decinci ani în cazul clienţilor noi.

Creditele în euro sunt cu 1,75 puncte procentuale mai ieftinedecât cele în lei, în cazul cărora dobânda fixă ajunge la 15,5% pean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO