Bănci și Asigurări

BCR vrea cel mai bun randament posibil pentru eurobondurile sale

06.10.2005, 18:46 26

BCR va incepe in a doua parte a lunii octombrie intalnirile cu investitorii pentru prezentarea caractersiticilor emisiunii de euroobligatiuni, tinta principala fiind obtinerea unui randament scazut si mai putin suma atrasa, a declarat presedintele executiv al bancii, Nicolae Danila.

Actionarii bancii au aprobat la 30 iunie lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de cel putin 300 mil. euro, plafonul fiind de cel mult 600 mil. euro. "Chiar daca se va subscrie pana la 600 mil. euro, nu cred ca vom accepta toata suma. Suntem interesati sa obtinem cel mai bun randament, nu cea mai mare suma, pentru a construi o referinta pentru firmele romanesti", a afirmat Danila.

Intermediarii emisiunii sunt ABN AMRO Bank si BNP Paribas. Titlurile vor fi cotate la bursa din Luxemburg. Danila a evitat sa precizeze termenul in care se va inchide emisiunea, lasand sa se inteleaga doar ca imprumutul va fi angajat pana la sfarsitul anului.

Potrivit presedintelui BCR, maturitatea titlurilor va fi decisa in functie de ofertele primite si conditiile pietei, variantele avute in vedere fiind de trei ani si cinci ani.

La mijlocul lui septembrie, agentia de evaluare financiara Standard& Poor''s a plasat sub supraveghere, cu perspectiva pozitiva, ratingul general pe termen lung, "BB minus", acordat BCR, ceea ce inseamna ca nivelul calificativului ar putea urca in scurt timp cu cel putin o treapta. In categoria "BB" sunt incluse firmele mai putin vulnerabile pe termen scurt, dar care se confrunta cu incertitudini si sunt expuse unor conditii nefavorabile de piata. BCR se gaseste pe ultima suta de metri in procesul de privatizare, investitorii preselectati urmand sa depuna ofertele finale angajante pana la data de 17 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO