Bănci și Asigurări

Bilanţul Raiffeisen la nouă luni: creşteri la credite, depozite, clienţi şi profit

Bilanţul Raiffeisen la nouă luni: creşteri la credite,...

Autor: Razvan Voican

28.11.2013, 00:08 529
Grupul austriac Raiffeisen a raportat un profit net de 25 mil. euro pe trimestrul al treilea pentru afacerile din România, în creştere cu aproape 9% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, în timp ce câştigul pe nouă luni s-a ridicat la 81 mil. euro, pe seama unei creşteri de 11%.
 
 
Raiffeisen se numără printre puţinele bănci mari care reuşesc să-şi majoreze porto­foliul de credite, acesta revenind la sfârşitul lunii septembrie la circa 4,4 mld. euro după ce pe parcursul anului trecut fluctuase uşor în jurul pragului de 4,2 mld. euro.
 
Statisticile la nouă luni încă nu includ cifrele aferente preluării portofoliului de retail al Citibank, care s-a închis spre finalul lui oc­tombrie, astfel că în T4 ar urma să se vadă şi stocul de credite transferate de circa 90 mil. euro.
 
Transferul a înclinat şi mai mult balanţa în favoarea creditului de retail, care deja avea o pondere de aproape 63% în structura portofoliului pe trimestrul al treilea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO