Bănci și Asigurări

BIR a reluat plata dobanzilor

13.06.2000, 00:00 12



Banca Internationala a Religiilor (BIR) a inceput de ieri restituirea unor parti din dobanzile cuvenite catre depunatori. Banca plateste in prezent dobanda aferenta depozitelor pentru 50 de clienti pe zi, conform listelor intocmite la inceputul lunii mai, cand au existat primele semne de neliniste care au determinat solicitarea retragerii sumelor depuse.Cei care au ridicat ieri bani de la BIR sustin ca banca nu plateste decat o parte din dobanda, respectiv maximum 500.000 lei la depozitele in lei si cel mult 25 de dolari la cele in valuta.

La sfarsitul saptamanii trecute, BNR a anuntat ca va cere declararea procedurii de faliment la BIR, daca Jaquila Group nu va depune in contul unei banci straine de pe piata romaneasca 20 milioane de dolari, asa cum a promis, in termen de zece zile lucratoare.

Sebastian Vladescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a declarat ieri pentru Mediafax, ca agentii economici care nu si-au platit taxele pentru ca BIR nu a efectuat plati vor plati penalizari.

"Ei sunt vinovati ca nu si-au platit taxele si impozitele", a explicat Sebastian Vladescu aceasta afirmatie.

Solicitat sa ofere mai multe explicatii in legatura cu acest caz, Vladescu a spus ca "va invit sa discutam cum agentii economici si-au mutat platile catre Dacia Felix cand au aflat ca Dacia Felix da faliment".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO