BNR îi cheamă înapoi în ţară pe românii care lucrează în instituţiile financiare din străinătate. Salariul mediul la Banca Naţională a fost de 7.000 de lei net, în timp ce un director poate ajunge să câştige peste 28.000 de lei

18 sep 2017 Autor: Adelina Mihai

Mugur Tolici, director HR BNR

Mugur Tolici, director HR: l Avem nevoie de oameni care au înţelegerea sistemului financiar-bancar din afară l Le oferim posibilitatea să lucreze pe posturi de execuţie l Prima de instalare este de două ori salariul lunar net.

Banca Naţională a României lansează un program prin care vrea să îi aducă înapoi în ţară pe specialiştii români care lucrează în prezent în instituţiile financiare din străinătate, după ce o parte dintre economiştii români stabiliţi în alte ţări au dat semnale că ar vrea să revină acasă.
 
„Vrem să îi aducem acasă pe românii care lucrează în instituţiile financiare din străinătate, care au expertiză şi recunoaştere internaţională. Vrem să le oferim posibilitatea să se întoarcă în ţară, să lucreze pe nişte posturi de execuţie superioare în Banca Naţională, de expert principal sau de economist principal. Ei vor fi plătiţi la fel ca angajaţii actuali ai băncii care ocupă poziţii similare, iar contractele sunt pe perioadă nedeterminată. La venire, li se va oferi şi o primă de instalare echivalentă cu două salarii lunare nete“, a spus Mugur Tolici, directorul de resurse umane al BNR.
 
Salariul mediu în cadrul BNR a fost de circa 7.000 de lei (1.521 euro) net pe lună în 2016, triplu faţă de salariul mediu la nivelul întregii economii, potrivit calculelor ZF realizate pe baza informaţiilor din raportul anual al BNR.  Un director din BNR poate câştiga între 7.821 de lei şi 28.643 lei net (6.226 euro) pe lună. Salariul unui director adjunct poate varia între 6.614 şi 20.972 de lei net (4.560 euro). Salariul unui şef de serviciu este cuprins între 5.261 lei şi 14.079 lei net (3.060 euro). Sala­riul guvernatorului BNR este de 55.000 de lei net pe lună (12.000 euro). Pe lângă aceste venituri, salariaţii BNR beneficiază de prime anuale şi prime de vacanţă. Costul vieţii în Bucureşti este mult mai redus decât în vestul Europei, începând de la preţul apartamentelor, chirie, utilităţi, până la distracţie.
 
Planul BNR, instituţie care are peste 1.900 de salariaţi, este să scoată în fiecare an la concurs câte 5 posturi pentru specialiştii români din străinătate, 2017 fiind primul an de implementare a acestei iniţiative.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2017

 
Cuvinte cheie:
BNR
, romani
, institutii financiare
, Mugur Tolici
, strainatate
, posturi
, salariu
, sistem financiar
, specialisti
, hr
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide