Bănci și Asigurări

BNR obligă şi sucursalele băncilor străine să facă raportări financiare din 2012

Autor: Liviu Chiru

27.03.2011, 23:41 31

Sucursalele băncilor străine vor fi obligate să facă periodicraportări privind situaţiile financiar-contabile, potrivit unuiproiect de regulament publicat pe site-ul BNR. Astfel, sucursalelevor face raportări după aceleaşi norme cu băncile entităţi juridiceromâneşti, pe care le vor transmite în formă letrică la BNR.

"Proiectul de ordin a fost elaborat în scopul asigurăriiinformaţiilor statistice de natură financiar-contabilă necesareefectuării diverselor analize la nivelul Băncii Naţionale aRomâniei", potrivit descrierii proiectului.

Noua structură a raportărilor are la bază reglementări contabilecorespunzătoare cu cerinţele IFRS (standardul internaţional deraportare financiară).

Începând din 2012 şi băncile locale vor trece la standardeleinternaţionale de raportare financiară, în locul contabilităţiiromâneşti, care are cerinţe mai dure în cazul creditelorneperformante. BNR aşteaptă observaţii pe marginea acestui proiectpână pe 4 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO