Bănci și Asigurări

Bram Boon, CEO ING Asigurari, pleaca in Grecia

Bram Boon, CEO ING Asigurari, pleaca in Grecia
16.05.2008, 20:40 78

Bram Boon (desen), directorul celei mai mari companii de asigurari de viata si administrare de pensii private, ING Asigurari, va prelua de la 1 octombrie functia de director al ING Asigurari Grecia, dupa 4 ani petrecuti in Romania.
"Dupa campania pensiilor private, as putea spune ca mi-am indeplinit misiunea aici", a declarat Bram Boon. ING a atins anul trecut o treime din piata pensiilor obligatorii, adica 1,38 milioane de clienti, in cea mai mare campanie financiara desfasurata in Romania. In sistemul pensiilor private obligatorii sunt obligati sa participe toti angajatii sub 35 de ani si optional cei intre 35 si 45 de ani.
La venirea lui Bram Boon la Bucuresti, in 2004, pensiile private erau inca in proces de reglementare. Legislatia pensiilor private, care s-a discutat aproape 10 ani, a fost schimbata de mai multe ori pana la forma finala, iar companiile de asigurari, printre care si ING, s-au implicat mult in constructia sistemului. ING Asigurari a avut in 2004 prime brute subscrise de 75 mil. euro si un profit net de 4 mil. euro, iar in 2007 prime brute subscrise de 150 mil. euro si un profit net de circa 7,5 mil. euro.
In primele declaratii date la venirea aici, Bram Boon a afirmat ca vrea sa indrepte compania pe segmentul de protectie, adica asigurari simple de viata, dupa ce pana atunci ING Asigurari s-a pozitionat mai mult ca furnizor de economisire. Compania nu a luat inca o decizie in privinta succesorului lui Bram Boon. El va intra in concediu la sfarsitul lunii iunie, astfel incat pana la 1 octombrie functia sa va fi exercitata de directorul adjunct al ING Asigurari Romania, Cornelia Coman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO