Bănci și Asigurări

BRD: Am suplimentat măsurile de securitate a tranzacţiilor cu carduri

BRD: Am suplimentat măsurile de securitate a tranzacţiilor cu carduri

Autor: Ciprian Valentin Botea

19.12.2011, 00:00 414

Cardurile emise de BRD sub siglele Visa şi MasterCard sau Maestro pot fi folosite de clienţi pentru retrageri de numerar de la bancomat şi plăţi la comercianţi, iar banca a suplimentat măsurile de protecţie la nivelul sistemului de monitorizare a tranzacţiilor, au anunţat reprezentanţii băncii.

Anunţul vine în urma apariţiei "unor informaţii neverificate în unele mijloace de informare în masă", potrivit cărora banca ar fi "sistat tranzacţiile cu carduri Maestro". Băncile locale se confruntă în prezent cu o suspiciune de fraudă, după ce cardurile mai multor clienţi au fost afectate de o breşă de securitate în sistemul unui procesator european.

Banca de stat CEC Bank a blocat săptămâna trecută aproximativ 17.000 de carduri ale clienţilor după ce a primit notificări că este posibil ca anumite informaţii să fi fost compromise la nivelul unei baze de date internaţionale. Procesatorul implicat în suspiciunea de fraudă se numeşte Euronet şi se află în prezent sub investigaţia organizaţiei de plată Visa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO