Bănci și Asigurări

BRD atacă pe finanţări ipotecare cu avans de 10%

Autor: Ciprian Botea

16.05.2011, 23:56 565

BRD, a doua bancă locală după active, vinde până la jumătatealunii iulie credite ipotecare în euro cu avans minim redus la 10%şi marjă de dobândă cuprinsă între 2,5 şi 3% peste indicatorulEuribor la trei luni.

Comisionul de acordare este zero, dar banca percepe o taxălunară de administrare de 0,16% din soldul rămas de rambursat.

Avansul minim este de 15% în condiţiile standard.

"Diminuarea avansului este un element important de facilitare aaccesului la finanţare pentru persoanele care îşi doresc săachiziţioneze o locuinţă prin credit, iar acest produs seîncadrează în strategia noastră de a deveni prima opţiune pentruclienţii în căutarea unui credit, indiferent de tipul acestuia",spune Philippe Lelarge, directorul departamentului de strategie şimarketing al BRD.

Mai multe bănci au venit în ultima perioadă cu oferte de creditipotecar, în condiţiile în care programul "Prima casă", la careavansul este de numai 5%, rămâne deocamdată nefuncţional.

Creditul poate fi acordat pentru finanţarea oricărui tip deinvestiţie imobiliară, de la cumpărarea până la extinderea saumodernizarea locuinţei. De exemplu, pentru un împrumut de 60.000 deeuro pe 20 de ani, dobânda anuală efectivă ajunge la 6% pe an, încondiţiile în care clientul vine cu un avans de 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO