Bănci și Asigurări

BRD intra pe asigurari de viata din august

25.02.2008, 19:05 37

Grupul BRD-SocGen se pregateste sa se extinda cu o noua divizie - BRD Asigurari de Viata, care isi va lansa operatiunile din luna august, conform calendarului estimat, a declarat pentru ZF Damien Marechal, country manager pentru Romania al SogeCap, divizia de asigurari de viata si produse de economisire pe termen lung a Societe Generale.
BRD Asigurari de Viata va functiona ca subsidiara a SogeCap, care a venit pe piata in toamna trecuta prin infiintarea BRD Fond de Pensii, cu o participatie de 51%.
"SogeCap va fi prezenta in Romania prin doua companii: BRD Fond de Pensii si BRD Asigurari de Viata. Societatea de asigurari de viata va fi operationala cel mai probabil incepand cu luna august", a spus Marechal. El va superviza cele doua entitati din pozitia de country manager, desi, din motive de legislatie, BRD Asigurari de Viata va avea un director executiv diferit de cel al BRD Fond de Pensii.
Francezii de la Societe Generale si-au anuntat prima data intentia de a infiinta o divizie de asigurari de viata in Romania imediat dupa lansarea companiei de pensii private obligatorii (pilonul II), in septembrie anul trecut. Pe langa asigurari de viata, noua companie va vinde si pensii facultative (pilonul III). Potrivit legislatiei, capitalul social minim pentru infiintarea unei companii de asigurari de viata este de 12 milioane de lei (3,3 mil. euro).
"Lansarea asigurarilor de viata, finantarile structurate si stimularea economisii pe termen lung vor fi trei proiecte mari ale BRD in 2007", a declarat Patrick Gelin, presedintele BRD-SocGen. El considera ca economisirea pe termen lung, inclusiv sub forma asigurarilor de viata, merita un sprijin mai mare din partea legislatiei fiscale pentru incurajarea unui comportament specific al clientilor. Pe piata asigurarilor de viata si-au mai anuntat intrarea inca doua companii mari la nivel european: olandezii de la Aegon si germanii de la Ergo.
Piata, pe care activeaza in prezent 17 companii, a depasit anul trecut pragul de 400 mil. euro (cu 24% mai mult decat in 2006) in volum de prime brute subscrise si este estimata sa ajunga anul acesta la 500 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO