Bănci și Asigurări

BRD se intoarce joi pe bursa

17.02.2003, 00:00 16

Titlurile BRD-Groupe Societe Generale vor fi reintroduse la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti, cel mai probabil incepand de joi, 20 februarie, a declarat Bogdan Baltazar, presedintele BRD.
"Actiunile au fost inscrise la Oficiul Valorilor Mobiliare si Registrul Roman al Actionarilor. Urmeaza operatiunea de transfer a conturilor de la registru la Bursa, care dureaza ceva timp. Cei de la Bursa ne-au promis ca fac toate demersurile pentru a relua tranzactionarea cat mai repede", a spus Baltazar.
Titlurile BRD au fost suspendate de la tranzactionare in luna ianuarie pentru efectuarea operatiunilor de splitare (divizare) si reconstituire. AGA a decis, la sfarsitul anului trecut, majorarea capitalului social al bancii cu aproape 700 miliarde de lei, prin includerea rezervelor din evaluare. Operatiunea a fost insotita de splitarea unei actiuni cu valoare nominala de 5.000 de lei in cinci titluri de 1.000 de lei si reconstituirea acesteia prin unirea a trei actiuni de 1.000 de lei.
Baltazar a declarat anul trecut ca este posil sa urmeze si o alta majorare de capital dupa consolidarea rezultatelor financiare din 2002.
Ultimul pret de tranzactionare a titlurilor BRD a fost de 30.500 lei, la 27 ianuarie, cand valoarea nominala a unei actiuni era de 5.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO