Bănci și Asigurări

BRD Sogelease a dat finantari de 225 mil. euro

06.03.2008, 17:23 55

BRD Sogelease, divizia locala de leasing a grupului francez Societe Generale, a finantat anul trecut bunuri de 225 de milioane de euro, cu 29% peste nivelul din 2006.
Pentru achizitia de autovehicule comerciale au fost utilizate 45% din finantari, pentru autoturisme - 19%, echipamente de constructii - 16%, echipamente industriale, medicale si agricole - 16%, echipamente IT - 3% si real estate - 1%.
"In portofoliul BRD Sogelease, segmentul echipamentelor, in special al celor de constructii, este unul foarte dinamic si ne propunem sa il pastram la fel de activ, beneficiind din plin de cunostintele pe care le-am obtinut in perioada de cand activam in aceasta piata. Evident, acest lucru nu va fi facut in defavoarea celorlalte tipuri de bunuri ce pot face obiectul unei finantari de tip leasing", a declarat Daniela Davidescu, directorul comercial al companiei.
BRD Sogelease a incheiat anul trecut 3.800 de contracte, cu 12% peste valoarea din 2006. "Fata de sfarsitul anului 2006, structura portofoliului nu s-a modificat, iar schimbarile survenite au fost in conformitate cu cerintele si evolutia pietei, in sensul diminuarii ponderii unor bunuri (autoturisme - in scadere cu 4%), dar si in directia cresterii ponderii pentru altele (echipamente de constructii, dar si industriale, medicale - in crestere cu 2%)", afirma oficialii companiei.
Aceste tendinte sunt normale si se datoreaza schimbarilor legislative si oportunitatilor de investitii determinate de accesul in Uniunea Europeana, mai spun oficialii companiei.
Pentru 2008, BRD Sogelease si-a propus sa ajunga printre primele trei companii de leasing afiliate unor institutii financiare.
In 2007, compania a ocupat locul cinci pe piata leasingului, alaturi de Tiriac Leasing, care a inregistrat aceeasi valoare a bunurilor finantate.
Primii jucatori de pe aceasta piata sunt UniCredit Leasing Corporation, cu finantari de peste 500 de milioane de euro in 2007, BCR Leasing, cu finantari de 400 de milioane de euro si Porsche Leasing - 332 de milioane de euro.
BRD Sogelease este detinuta integral de BRD-SocGen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO