Bănci și Asigurări

BRD Sogelease a finantat bunuri de 136 mil. euro in sase luni

15.08.2008, 19:05 26

BRD Sogelease, divizia de leasing financiar a BRD-SocGen, a finantat in primul semestru achizitia de bunuri in valoare de 135,8 milioane de euro, cu 13% peste nivelul inregistrat in prima jumatate din 2007. Compania a incheiat peste 2.000 de contracte in aceasta perioada.
"Utilizand canale de distributie multiple, BRD Sogelease isi promoveaza produsele prin reteaua de unitati a BRD Groupe Societe Generale, acest lucru permitandu-i un acces facil la clientii bancii. In egala masura, compania a dezvoltat parteneriate solide cu furnizorii - 'vendor finance' - din piata auto, a echipamentelor de constructii si a echipamentelor medicale", au declarat reprezentantii companiei.
La sfarsitul lunii iunie, 44% din portofoliul companiei era reprezentat de finantari pentru achizitia de autovehicule comerciale, 17% erau finantari pentru autoturisme, 18% pentru echipamente de constructii, 17% pentru echipamente industriale, medicale si agricole, 3% pentru echipamente IT, iar 1% pentru sectorul imobiliar.
"Din luna mai, BRD Sogelease si-a completat gama de produse prin lansarea unei oferte noi de finantare, adresata practicantilor de profesiuni liberale. De asemenea, pentru a imbunatati calitatea serviciilor oferite clientilor, BRD Sogelease a creat o platforma call-center destinata sa raspunda intrebarilor si nevoilor acestora", afirma oficialii companiei.
BRD Sogelease si-a propus sa ajunga in acest an in top trei pe piata leasingului. Anul trecut, primele trei locuri din piata au fost ocupate de UniCredit Leasing Corporation, BCR Leasing si Porsche Leasing.
Conducerea BRD Sogelease a fost preluata in octombrie anul trecut de francezul Jean-Claude Boloux. Recent, Boloux a fost numit la conducerea Asociatiei Societatilor Financiare din Romania, inlocuindu-l astfel pe Kerem Sekizyarali, presedintele Credit Europe Leasing.
Potrivit unor estimari ale BCR Leasing, piata a ajuns la 2,9 miliarde de euro in primul semestru, cresterea fiind de 40%. Anul trecut, finantarile acordate de companiile de leasing au fost de 4,94 de miliarde de euro, fata de 3,26 de miliarde in 2006. Leasingul pentru autovehicule a dominat piata, detinand o pondere de 70%.
Din aceste finantari, 52% au fost acordate pentru autoturisme, 30% pentru vehicule comerciale grele, 16% pentru vehicule comerciale usoare, iar 2% pentru alte tipuri de vehicule.
Ponderea leasingului pentru echipamente in totalul pietei a fost de 21%, iar cea a leasingului imobiliar de 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO