Bănci și Asigurări

Broadhurst a vandut 14,3% din Asirom pentru 17,8 mil. euro

21.05.2007, 18:40 15

Fondul Broadhurst Investments a vandut, vineri, un pachet de actiuni reprezentand 14,3% din capitalul companiei de asigurari Asirom, valoarea tranzactiei ridicandu-se 58,46 mil. lei (17,8 mil. euro), a declarat Siminel Andrei, presedintele NCH, administratorul fondului Broadhurst. El nu a vrut sa dezvaluie numele cumparatorului.
Potrivit unor surse din piata, printre firmele interesate de preluarea actiunilor Asirom se numara olandezii de la Eureko, italienii de la Fondiaria si PPF Investments, actionarul majoritar Ardaf. Eureko si Fondiaria nu se afla printre cumparatorii pachetului vandut de Broadhurst, iar probabilitatea ca PPF sa intre pe lista actionarilor Asirom este redusa, potrivit acelorasi surse.
Transferul participatiei de 91,3 milioane de titluri a avut loc pe piata Deal, unde partile negociaza direct, la un pret de 0,64 lei pe titlu, cu 20,9% mai mic decat cotatia medie din ultima zi de tranzactionare, miercuri, 16 mai. Pachetul a fost transferat prin doua tranzactii.
Potrivit celor mai recente date, actionarii companiei sunt Interagro, grup controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, cu 50%, Broadhurst Investments Limited - 14,93%, QVT Fund - 12,23%, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) - 6,38%, alti actionari - 16,46%. Contactacti de ZF, reprezentantii QVT au spus ca nu au fost implicati in tranzactie.
Asirom, a doua mare firma de asigurari din Romania, a obtinut anul trecut un profit brut de 14 mil. lei, dupa doi ani in care a inregistrat pierderi cumulate de aproape 60 mil. lei. Veniturile din prime brute subscrise au urcat cu 4,36%, la 598 mil. lei (circa 169 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO