Bănci și Asigurări

Brokerii au intermediat aproape 40% din afacerile asigurătorilor în primele nouă luni

Autor: Ciprian Botea

08.12.2011, 00:00 78

Brokerii de asigurări au intermediat în perioada ianuarie-septembrie prime cu o valoare cumulată de 2,4 miliarde de lei (570 mil. euro), în creştere cu 3,6% faţă de primele nouă luni din 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Creşterea primelor intermediate de brokeri vine în condiţiile în care întreaga piaţă de asigurări s-a contractat cu 3,7% în aceeaşi perioadă, până la 6,1 miliarde de lei (1,4 mld. euro).

Gradul de intermediere (ponderea primelor subscrise prin brokeri în totalul afacerilor companiilor de asigurări) a crescut astfel la 39,4% la sfârşitul lunii septembrie, cu aproape trei puncte procentuale peste nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Afacerile brokerilor se concentrează în proporţie de 97% pe segmentul asigurărilor generale. Cei peste 500 de brokeri care activează pe piaţă au avut venituri de 490 milioane de lei în primele nouă luni, în creştere cu 27%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO