Bănci și Asigurări

Brokerul Kiwi a primit de la 1.000 de clienţi solicitări pentru credite de 12,5 mil. euro în ianuarie şi februarie

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

13.03.2014, 00:00 99

Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite local, a primit în primele două luni din acest an cereri pentru intermedierea de credite cu o valoare cumulată de 12,5 milioane de euro (circa 56 milioane de lei), creşterea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind de circa 39%, a anunţat compania. Un număr de peste 1.000 de clienţi au solicitat credite în lunile ianuarie şi februarie, valoarea medie a unui împrumut fiind de circa 12.000 de euro. Oficialii Kiwi Finance spun că cea mai pronunţată tendinţă la început de an este revigorarea creditării în lei.

Dacă la începutul anului trecut peste 90% din solicitări erau pentru credite în euro, în prezent situaţia s-a echilibrat: 46% din cereri sunt pentru împrumuturi în lei. Kiwi Finance şi-a stabilit pentru anul acesta o ţintă de 350 milioane de lei de credite intermediate şi creşterea cu 15% a cotei de piaţă. Anul trecut, Kiwi Finance a intermediat credite de 270 mil. lei pentru aproape 6.400 de clienţi.

Creşterea volumului creditelor intermediate a fost de 38% pe parcursul anului trecut, în timp ce numărul de clienţi a crescut cu 55%. Dintre creditele intermediate anul trecut, 70% au fost credite cu garanţii imobiliare şi 30% au fost credite de nevoi personale. Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 5,7 mil. lei. Profitul a fost de aproape jumătate de milion de lei, după pierderi în anul anterior. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO